Bedre sent end aldrig

Magiske Marrakech

1Vi er netop hjemvendt efter endnu en fantastisk indkøbsuge i Marokko, hvor vi har været en tur rundt og indkøbe skønne håndlavede produkter, som i disse dage er på vej hjem mod Danmark.

Efter en uge med hardcore handel fra morgen til aften, trænger jeg vitterlig til ferie.

Jeg har gennemset langt flere end 1000 tæpper og udvalgt de allerbedste til mine forhandlere og mine kunder.

img_2152          img_2378

Jeg nyder at se på de smukke farver og mønstre, der udfolder sig for mine øjne, men jeg skal være skarp så jeg kun får valgt det allerbedste. Her nytter det ikke noget med huller i tæpperne eller alt for skæve tæpper.

Efter at have set på tæpper i mere end ti timer dagligt, ender det ofte med at jeg tager tæpperne med ind i mine drømme:-)

Når jeg har udvalgt de smukkeste tæpper hos en af de handlende, så går han straks igang med at banke tæpperne, således at støvet fra Atlas bjergene kommer ud. Derefter bliver tæppet vasket, skuret og lagt til tørre i den varme sol.

img_2790

Tæpperne skal pakkes forsvarligt ind og hentes af et lokalt fragtfirma og køres til opbevaring, ind til de sendes til Danmark. Det kan virkelig være en udfordring at få tingene til at ske og vi mærker på godt og ondt sammenstød med en anden kultur, når aftalt afhentning kl 15… istedet bliver til 17.30.

Men efter alle de år vi har handlet i Marokko, har vi vænnet os til det. Det er “inshallah” altså “op til gud” om fragtmanden kommer til tiden. En trækken på skuldrene over tingenes tilstand, som kan være en udfordring for en Dansker. Vi er vant til faste aftaler og til at tingene sker, stort set når vi planlægger det. Men når vi er i Marokko, så er det bare at arbejde fra morgen til aften, presse på, så tingene sker…. og så krydse fingre:-)

img_3123           img_3131

            Det var første gang at vores datter på 1,5 år ikke var med.

Hun har allerede været med i Marokko på indkøbstur 3 gange, plus to gange da hun lå i min mave. Men vi vidste at der skulle være så meget fokus på handel, så valget blev en uges hygge hos mormor og morfar istedet.

Indrømmet, det var MEGA hårdt at undvære hende, men jeg vidste hun havde det godt, blev forkælet og var tryg. heldigvis kunne vi facetime hver eneste dag.

Nu er vi hjemme og afventer varenes ankomst til Danmark.

Jeg glæder mig altid som et lille barn til at gense alle tæpperne. Og mærkeligt nok, så forelsker jeg mig endnu mere i dem når jeg ser dem igen.

Når de kommer i en moderne nordisk kontekst, sker der virkelig noget helt særligt.

Det var alt om vores sidste handels tur til Marokko.

img_2779

Kærligst

Nina Frederikke

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre sent end aldrig